Velma Gomba

Velma Gomba - Jenei Márta kistermelő

Békéscsaba

Gyermekkoromban szüleimmel sokat jártunk ki a rétekre gombászni, amit már akkor is nagyon élveztem. Aktív túrázóként, természetjáróként kezdtem komolyabban érdeklődni, így 2017-ben beiratkoztam egy tanfolyamra, és 2018-ban gomba-szakellenőri végzettséget szereztem. Azóta a gombászás hobbivá, szenvedéllyé vált. Gyakran járom az erdőket, mezőket és gyűjtöm a sok finomságot. Kistermelőként a begyűjtött vadon termő gombákat feldolgozom, szárítom, porítom. Ezekből a különféle gombákból különleges ételek készíthetünk, illet a hagyományos ételeinket tehetjük különlegessé, gazdagabbá. A szárított gombáknak számtalan felhasználási lehetősége van, így például levesek, mártások, pörköltek ízesétésére, rizottóba, tésztákhoz, húsok mellé. A szárított gombákat felhasználás előtt langyos/meleg vízbe kell áztatni. Az áztatóvíz az étel elkészítéséhez felhasználható.

Kínálatunkból

Hogyan készül ?!