Csapatunk

A KÖRÖSKOSÁR CSAPATA

A Körösök Völgye Natúrpark Egyesület 2002 óta műküdö civil szervezet. Tagságát a Körösök Völgyében működő önkormányzatok, civil szervezetek és magánszemélyek alkotják. Alapítása óta kiemelt célnak tekinti a táji alapú térségfejlesztést, a helyi értékek megőrzését és megismertetését. Küldetése a környezeti nevelés és szemléletformálás révén a természeti értékek megőrzésének és a környezet védelmének elősegítése. 2015 óta a mai Agrárminisztérium jogelődje által elismert Címbirtokos Natúrpark, a Körösök Völgye Natúrpark munkaszervezeteként végzi tevékenységét, amelyek az alábbiak: természeti és táji értékek megőrzése, megismertetése a helyi lakosok és a térségbe érkező vendégek számára. Környzetei nevelés és szemlélet formálás a Tudásfa Animátorcsapata közreműködésével a teljes lakosság körében.  Aktív- és ökoturisztikai fejlesztések, kezdeményezések támogatása - "Aktívan a Körösök Körül". A helyi gazdaság támogatása és erősítése termelői piaca, a Ligeti Vásár, valamint ezen kezdeményezés a Köröskosár Bevásárlóközösség által.

A Körösök Völgye Natúrpark munkatársai látják el a Köröskosár - REL (Rövid Ellátási Lánc) szervezői feladatait. A Köröskosár működését alapítása óta szakmai koordinátorként iránytja Pócsi Gabriella az egyesület munkaszervezet vezetője - egyben a Kislépték Egyesület elnökségi tagja. Kiszely Mónika és Horváth Edit az Ádatópont működésének alapjait biztosítják, illetve az átadó napokat gördülékeny lebonyolításáért felelnek. Gyebnár Emőke kommunikációs munkájával segít a háttérből a helyi termelők és kézművesek népszerűsítését.

Jelen weboldalon túl létrehoztunk online közösségi felületünket is - Köröskosár Bevásárló Közösség (Békéscsaba) - ahol a heti aktuális temékeken túl az Egyesület küldetéséhez kapcsolódó szakmai hírek, valamint a Tudásfa Animátor csapat szakmai koordinálója, Gyebnár Emőke által összeállított hírek, információk és tudástár tartalmai is olvashatók.

Pócsi Gabriella

Horváth Edit

Gyebnár Emőke

Kiszely Mónika