Csapatunk

A KÖRÖSKOSÁR CSAPATA

GARAY ÉVA

„Zöld szív”

A KörösKosár beváráslóközösség közösségszervezőjeként, kulturális közösségfejlesztő mentorként látom el a feladataimat.

Diplomáimat a Semmelweis Egyetemen és a Pécsi Tudományegyetemen szereztem meg, ezt követően trénerként, szervezetfejlesztőként dolgoztam civil, nonprofit és profitorientált szervezetekben. Évekig felsőoktatásban majd felnőttképzésben tevékenykedtem és Európai Uniós pályázatokban vettem részt fejlesztőként, szakértőként és megvalósítóként. Számos helyi és kárpát-medencei szintű rendezvény főszervezőjeként teljeskörű kárpát-medencei kapcsolatrendszerrel rendelkezem. Elkötelezett vagyok, ha csoportokról, mi több, közösségekről van szó.

Mottóm: „Az önző ÉN-ből a többletlehetőségeket hordozó MI felé közelítsünk…” – mert az összefogás, az együttműködés teremtheti meg az közös jövőt!”


 

GÉRUSNÉ HRABOVSZKI TÍMEA

„Zöld kéz”

5 éve dolgozok a Körösök Völgye Látogatóközpont munkatársaként. Ez idő alatt kordináltam a Látogatóközpontban működő Helyi Termék és Biopiacot. Tartottam a kapcsolatot a helyi termelőkkel, és én logisztikáztam a folyamatos megvalósítását.

Tapasztalatom szerint nagyon sokszínű, színvonalas termékeket készítenek a termelők. A KörösKosár közösségben a piacnak egy szervezettebb formáját szeretnénk biztosítani, ahol nekem a termelőkkel való kapcsolattartás lesz a feladatom. Én leszek a „zöld kéz”, aki kézben tartja a helyi termelőket.

Elkötelezettje vagyok a helyi gazdaság fejlesztésének, fontosnak tartom, hogy a helyi termelők megtalálják a vásárlóközösséget és értéket képviselve lehetőséget kapjanak, hogy megmutassák magukat, illetve a vásárlók és a termelők érdekei egymásra találjanak.


 

PÓCSI GABRIELLA

„Zöld ész”

Több mint egy évtizede diplomáztam a Szegedi Tudományegyetemen geográfus és földrajz tanári szakokon és már akkor körvonalazódott, hogy vidékfejlesztéssel fogok foglalkozni. Kezdetben a tanyavilág, a zártkertek mindennapjai váltak kutatási témáimmá. Azonban az évek előrehaladtával gyakorlati oldalról kezdtem mindezzel foglalkozni, menedzsment, tervezés, szervezés, és végül a kistermelő tevékenységek, helyi termékek, helyi értékek váltak szakterületeim egyikévé.

Az évek során nemcsak szakmailag, de magánemberként is egyre fontosabb szerep jutott az életünkben az egészséges táplálkozásnak (közösségi kert tagság, háztáji kiskert kialakítása), melynek úgy vélem, egyik alappillére a helyi termék. Így nem is kérdéses, hogy örömmel látom el a KörösKosár csapatában a „Zöldész” szerepét, hiszen mind emberileg mind szakmailag elkötelezett vagyok a téma iránt. Hiszen itt a Körösök Völgye Natúrparkban ezáltal lehetőség nyílhat egy komplex, integrált táji szemléletű vidékfejlesztésre.

Mottóm: „Segítsük a helyi lakosságot, hogy ismét minél több helyi termékhez jusson és segítsük a helyi termelőt, hogy a hagyományos és az új értékesítési csatornákon keresztül meglelje célközönségét.”


 

TOVÁBBI MUNKATÁRSAINK

LÍBOR LENKE

SZIKORA DORINA

TÓSZÖGI GYÖRGY