Csapatunk

A KÖRÖSKOSÁR CSAPATA

PÓCSI GABRIELLA

„Zöld ész”

Több mint egy évtizede diplomáztam a Szegedi Tudományegyetemen geográfus és földrajz tanári szakokon és már akkor körvonalazódott, hogy vidékfejlesztéssel fogok foglalkozni. Kezdetben a tanyavilág, a zártkertek mindennapjai váltak kutatási témáimmá. Azonban az évek előrehaladtával gyakorlati oldalról kezdtem mindezzel foglalkozni, menedzsment, tervezés, szervezés, és végül a kistermelő tevékenységek, helyi termékek, helyi értékek váltak szakterületeim egyikévé.

Az évek során nemcsak szakmailag, de magánemberként is egyre fontosabb szerep jutott az életünkben az egészséges táplálkozásnak (közösségi kert tagság, háztáji kiskert kialakítása), melynek úgy vélem, egyik alappillére a helyi termék. Így nem is kérdéses, hogy örömmel látom el a KörösKosár csapatában a „Zöldész” szerepét, hiszen mind emberileg mind szakmailag elkötelezett vagyok a téma iránt. Hiszen itt a Körösök Völgye Natúrparkban ezáltal lehetőség nyílhat egy komplex, integrált táji szemléletű vidékfejlesztésre.

Mottóm: „Segítsük a helyi lakosságot, hogy ismét minél több helyi termékhez jusson és segítsük a helyi termelőt, hogy a hagyományos és az új értékesítési csatornákon keresztül meglelje célközönségét.”