Rövid leírás a termékről:
Lehet, hogy te is találkoztál már mikrozöldekkel, csak éppen nem tudtad, hogy mikrozölddel állsz szembe. Nálunk a mikrozöldeket (mikrosalátákat) leggyakrabban ételek díszítésére használják az éttermek, pedig ennél sokkal több lehetőség rejlik ezekben az apró növényekben. A mikrozöldek (vagy más néven mikrosaláták) kicsi ehető növényi hajtások (nem, nem csírák!), általában zöldségfélék (borsó, retek, vörös káposzta) A mikrozöldekben koncetráltan jelenik az adott növényre jellemző íz, pl. a brokkoli mikrozöld valóban brokkoli ízű, a fűszernövények is ízletesebbek a kifejlett növénytársaikhoz képest. Ezek a növényi hajtások apró méretűek, de beltartalmi értékük kiugróan magas, pl. a vörös káposzta mikrozöldben 69-szer több K-vitamin van, 6-szor több C-vitamin és 40-szer több E-vitamin van a kifejlett káposztához képest, ill. antioxidánsokban is gazdagok.